Evenwijdig

Suzy Leemans – architectuuronderzoek / auteur/ tekstredactie

Na elf jaar met veel plezier te hebben gewerkt voor Braaksma & Roos architecten in Den Haag en vier jaar voor de TU Delft, afdeling Architectuur RMIT, heb ik in 2007 Evenwijdig opgericht. 

De belangrijkste projecten waar ik op dit moment aan werk zijn:
– Ruimteverhalen, een serie radiodocumentaires over de ruimtelijke veranderkracht van Nederland en
– de ontwikkeling van het Centrum HET NIEUWE BOUWEN. Dit centrum wordt een plek voor onderzoek naar en informatie over: de achtergronden, de ontwerpers, de (steden)bouwkundige plannen en de interieurs en meubels die tot het Nieuwe Bouwen en verwante bewegingen in binnen- en buitenland behoren.

In de afgelopen jaren heb ik, in samenwerking met Jan Molema, gewerkt aan een aantal onderzoeksprojecten in opdracht van de Stichting Analyse van Gebouwen. De belangrijkste resultaten daarvan zijn vastgelegd in de publicaties Bernard Bijvoet (1889-1979). Cher maître van de Nederlandse architectuur (Nijmegen: Vantilt, 2017) en Jan Albarda en De Groep van Delft. Moderniteit in een behoudende omgeving (Heijningen: Jap Sam Books, 2010). Recent is een bijdrage van ons opgenomen in de publicatie Nederland – Bauhaus. Pioniers van een nieuwe wereld (Museum Boijmans van Beuningen, 2019). 

%d bloggers liken dit: