Partners en sponsors

Stichting Analyse van Gebouwen STAG wil zorg dragen voor de grootst mogelijke verspreiding van het gedachtegoed van Nederlandse architecten en stedenbouwers van met name het Nieuwe Bouwen. De stichting opereert zelfstandig, is klein en flexibel en heeft in het verleden projecten gedaan rond het werk van Gaudi, Duiker, Wiebenga en Van Loghem. De stichting produceert tentoonstellingen, publicaties, manifestaties, begeleidt restauratieprojecten en stimuleert en begeleidt internationale studentenuitwisseling.

Binnen de manifestatie De Groep van Delft hadden de volgende personen en organisaties een rol:

Partners:
Jan Molema, onderzoek, auteur, initiatiefnemer
Jan heeft als onderzoeker en medewerker van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft onder andere uitgebreid onderzoek gedaan naar Jan Duiker en Antoni Gaudi en daarover talloze publicaties op zijn naam staan.

Suzy Leemans, onderzoek, co-auteur
Suzy is zelfstandig architect en onderzoeker, na eerder o.a. verbonden te zijn geweest aan Braaksma & Roos Architecten en de faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

Eleonoor Jap Sam, uitgever
Eleonoor heeft recent Jap Sam Books opgericht, na jarenlang mede-eigenaar te zijn geweest van Episode Publishers.

Berend van der Lans, coördinatie manifestatie, ontwerp tentoonstelling
Berend is zelfstandig architect en (project)manager van culturele organisaties en evenementen. Hij is onder mer mede-oprichter van ArchiAfrika en heeft een groot aantal conferenties, manifestaties en workshops georganiseerd.

Astrid Aarsen, communicatie
Astrid ondersteunt de projectorganisatie op het gebied van persbenadering en communicatie.

Joseph Plateau, grafische vormgeving boek
Joseph Plateau is een collectief van grafische vormgevers, verantwoordelijk voor talloze boeken, posters, tentoonstellingen, campagnes etc.

Studium Generale TU Delft, coördinatie lezingenreeks
Met Studium Generale wordt de openingslezing en de lezingenreeks in april en mei 2010 georganiseerd.

Mooi Weer Spelen, D.16.M.M. en tour
Tijdens de Mooi Weer Spelen in Delft werd D.16.M.M., het openluchtspel dat opgevoerd werd in 1928 ter gelegenheid van het 16e lustrum van het DSC, opnieuw tot leven gebracht en werd een toer door Delft georganiseerd in het kader van De Groep van Delft.

DSC, dispuut Vrije Studie, openingslezing ‘De Groep van Delft’ door Jan Molema

DSTG, toneelstuk Donogoo Tonka
Het Delftsch Studenten Tooneel Gezelschap, ondervereniging van het DSC, heeft Lennart Kalkman als regisseur aangetrokken voor de hedendaagse bewerking van Donogoo Tonka. Rob de Graaf assisteert hem met tekstadviezen.

Filmhuis Lumen, coördinatie en opzet filmprogramma
De programmacommissie van het Filmhuis Lumen verzorgt de opbouw van het filmprogramma, als onderdeel van de manifestatie.

Leo Smit Stichting, concert en lezing
De Leo Smit Stichting, opgericht in 1996 om meer aandacht te geven aan de muziek van Leo Smit en tijdgenoten, zal de uitvoering verzorgen van een concert. Uitvoerende musici zijn: Eleonore Pameijer (fluit), Irene Maessen (zang) en Shuan Chai (piano).

Wiardi Beckman Stichting, coördinatie politieke avond
De Wiardi Beckman Stichting stelt het programma samen voor de avond waarin de politieke bewegingen rond de Groep van Delft centraal staan.

Bacinol 2, 38CC, tentoonstellingslocatie
Bacinol 2 is een recent gerestaureerd en gerenoveerd voormalig kantoorpand, dat plaats biedt aan de creatieve industrie in Delft en een uitstekende tentoonstellingsruimte bevat, in handen van 38CC.

Sponsors:
De publicatie Jan Albarda en De Groep van Delft. Moderniteit in een behoudende omgeving en de manifestatie De Groep van Delft werden mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van:

Stimuleringsfonds voor Architectuur
EFL Stichting
TU Delft
Gemeente Delft
J.E. Jurriaanse Stichting
VSB fonds
SNS REAAL Fonds
Prins Bernhard Cultuurfonds
De Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs
Wessel de Jonge architecten
HKB Stedenbouwkundigen
KuiperCompagnons
Kasander
Spekkink C& R